აიურვედა არის ერთ – ერთი უძველესი სამკურნალო მეთოდი მსოფლიოში რომელიც დღესაც გამოიყენება. ეს ჯანმრთელობისთვის ჰოლისტიკური მიდგომაა სადაც საკვები მნიშვნელოვან როლს ასრულებს. ამის გათვალისწინებით, გთავაზობთ აიურვედას თბილი და უნიკალური სალათის რეცეპტს საშემოდგომო დღეებს რომ გაგილამაზებს.
აიურვედას სწავლების თანახმად მითუმეტეს ზამთარში არ არის რეკომენდირებული ცოცხალი ბოსტნეულის მიღება, მითუმეტეს მაშინ როდესაც კუჭნაწალავის პრობლემები გაქვს.
შემწვარი ბადრიჯანი, პამიდვრით და ნუტითა და კურკუმით
ბადრიჯანი ფანტასტიკური ბოსტნეულია და ვიცი, რომ ის ასევე დაუფასებელი ბოსტნეულია. ბადრიჯანი არ არის ადვილი ბოსტნეული მოსამზადებლად და საჭიროა მისი სწორად მომზადების ცოდნა, რადგან ზოგჯერ ბადრიჯანი ძალიან ბევრ ცხიმს იწოვს და ცხიმიანი ხდება ან ძალიან მაგრდება და საკვებად გამოუყენებელი ხდება. თუ მას ჯერ ორთქლზე მოწალავ, ის გემრიელ, აბრეშუმისებრ ფაქტურას მიიღებს და შესანიშნავად ჯდება აიურვედის კერძების რეცეპტებში.
რეცეპტი 4 ადამიანისთვის
მომზადება: 40-დან 50 წუთამდე
ინგრედიენტები
2 ბადრიჯანი, განახევრდა და შემდეგ დაჭრილი კუბურები დაახლოებით 2 სმ
1 მწვანე წიწაკა
3 ჩ / კ მზესუმზირის ზეთი
1 ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2 ჩ / კ ახალი კოჭა, იგივე ჯანჯაფილი გაწმენდილი და დაჭრილი
4 კბილი ნიორი წვრილად დაჭრილი
5 პომიდორი, დაჭრილი ნაჭრებად
1 ჩ / კ კურკუმა
1½ ჩაის კოვზი ქინძის ფხვნილი
1 ქილა კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი ან ტომატ პასტაც შეიძლება
1 ნუტი (400 გრ), გამოწურული
ბერძნული იოგურტი, უცხიმო არაჟანი, როგორც გარნირი
გარნირისთვის ახალი ქინძი
შოთი ან ლავაშის პური
ორთქლის კალათა და ტაფა წყლით, რომელიც ზუსტად მოთავსებულია მის ქვეშ
მომზადება
შეარჩიე ტაფა, რომელიც ზუსტად მოთავსდება ორთქლის კალათის ქვეშ. შეავსე ტაფა წყლით და მიიყვანე წყალი ადუღებამდე.
განათავსე ბადრიჯანი ორთქლის კალათაში და საჭიროების შემთხვევაში გამოიყენე 2 ორთქლის კალათი. დააფარე და ორთქლზე გააჩერე 10 წუთის განმავლობაში. (ბადრიჯანი ნახევრად უმი უნდა იყოს)
გაათბე ზეთი დიდ, სქელძირიან ტაფაში. დაამატე ხახვი და შეწვი
5 წუთის განმავლობაში, სანამ ხახვი გამჭვირვალე არ გახდება.
დაამატე მწვანე წიწაკა, კოჭა და ნიორი და მოთუშე რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ ყველაფერი დარბილდება და არ დაიწყებს ფერის შეცვლას.
დაამატე ახალი პომიდვრის კუბურები, კარგად მოურიეთ და შეამცირეთ ცეცხლი. ტაფას დააფარე სახურავი და 10 წუთით ადუღეთ ყველაფერი.
დაამატე კურკუმა და ქინძის ფხვნილი, შემდეგ კი კუბიკებად დაჭრილი პომიდვრის ქილა და კვლავ კარგად მოურიე.
პომიდვრის ნარევს დაამატე ბადრიჯნის კუბიკები და გაწურული წიწაკა და შემდეგ ფრთხილად მოურიე. კვლავ მოშუშე ეს დაახლოებით 10 – დან 15 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. ბადრიჯანი უნდა გახდეს რბილი.
დაამატე მარილი და პილპილი გემოვნებით და მიირთვი ლავაშთან და არაჟანთან ერთად.
გემრიელად მიირთვი
სათ ნამ
დატოვეთ კომენტარი